Welke motorolie heb ik nodig?

1. De beste motorolie maar welke motorolie is dat?

De vraag 'welke motorolie is het beste voor mijn auto' wordt ons veel gevraagd. Neem een echt oliemerk (deze ken je van benzine stations)! Alle andere verstaan we onder mengers. Iedereen kan dat zelf in zijn schuur maken en er een merk op plakken. Daarom alleen de beste merken Castrol (onderdeel van BP) en Shell.

2. Viscositeit is belangrijk (5W30, 10W40, etc)

Viscositeit, ook bekend als stroperigheid, traagvloeibaarheid of dikvloeibaarheid, is de fysische materiaaleigenschap van de olie. Niet alles bepalend, vaak staat er ACEA of API met een code bij.

3. Specificaties zijn zeker zo belangrijk

Je hebt algemene specificaties denk aan ACEA C3 bijvoorbeeld, en je hebt automerk specificaties zoals VW 504.00 of BMW Long Life 04 (LL04). Ook deze specificaties vind je in het onderhoudsboekje van je auto. Dit is de meest betrouwbare informatie.

Wat zegt het onderhoudsboekje?

Aan de linkerzijde van iedere productpagina vind je de specificaties. Selecteer wat er in het onderhoudsboekje word aangegeven en je vind de motorolie die je zoekt.

123motorolie.nl helpt je graag

Onderaan deze pagina vind je een selectie-tool van ieder merk op basis van kenteken. Klik op het merk van jouw voorkeur en er opent een nieuwe pagina in je webbrowser. Zoek met behulp van jouw kenteken de juiste olie en knip en plak deze in de zoekbalk bovenaan deze pagina.

Klik op de afbeelding waarvoor je olie nodig hebt